Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

DEMOCRATIC PARTICIPATION AXIOM

The best decision is reached through a democratic process, in which each indivuidual votes as if he alone determined the social outcome.

ΑΞΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με ρωτούν γιατί χρησιμοποιώ και "αγγλικά" στο blog.

Απαντώ:

H πρόταση της Αννας Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ) που είχε τολμήσει (!) κάποτε να προτείνει την υιοθέτηση της δεύτερης επίσημης γλώσσας με βρίσκει σύμφωνο. Πρός την κατεύθυνση αυτή, που τη θεωρώ άκρως ορθή και ωφέλιμη, αισθάνομαι την υποχρέωση να συνταχθώ. Η ελληνική γλώσσα και η πλούσια ιδεολογία που απορρέει ευθέως από τους αρχαίους είναι αναμφισβητητα η περιουσία μας.Ομως η επικοινωνία και το μαρκετινγκ όπως ακριβώς το αναπτύσσει ο Αριστοτέλης στη ρητορική του, έχει αποκλειστικό μέσο σήμερα την αγγλική γλώσσα.

Οι έλληνες πάντα "μεγάλωσαν" σε πολύγλωσσο και πολυ - πολυτισμικό περιβάλλον. Κλείνει η παρένθεση και επανέρχομαι στο θέμα:

πολιτική και πολιτισμός

Πολιτισμός νοείται ο τρόπος ζωής του λαού. Τον πολιτισμό αποδελτιώνει κανείς στις τέχνες, στο κοινωνικό σύστημα, τις συνήθειες, τα έθιμα και τη θρησκεία. Αυτά τα πράγματα όμως, κι΄άν "προστεθούν" όλα μαζί, δεν αποτελούν την κουλτούρα, παρόλο που συχνα μιλούμε σαν να την αποτελούσαν.

Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: