Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Επικαιρότητας Μνημόνιο.

Αγαπητοί αναγνώστες, ψηφίστε με!!!! ....αλλα και αν δεν με ψηφίσετε μην είστε σίγουροι οτι θα κάτσω να σκάσω....

Η Ελλάδα ανεπτυσσε παντα την γνώση τη φιλοσοφία με τον διάλογο στην αγορά, δηλαδη οτι ξέρουμε σημερα ως καφενείο η επι το χαριεςτερον καφετέρια. Εκει στα πλαίσια ενός διανοητικού συναγωνισμού οι παρέες κατέληγαν στο συμπέρασμα "το πόρισμα" αρα εγνωριζαν τελικα τι θα συμβεί ακολουθώντας και αναπτύσσοντας διανοητικές μεθόδους που οδηγούσαν στη βέλτιστη κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτή λύση.

Αν δεν τα λέω πολυ μπερδεμένα θα τα συγκεκριμενοποίηςω με ενα σύντομο παράδειγμα. Προ ετών στις καφετέριες των βορείων προαστίων αναπτύχθηκε μια συντροφιά επιστημόνων που ποτέ δεν ταυτίστηκε με τις εσφαλμένες πολιτικές επιλογές που οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδυνατούσαν να αποφύγουν. Το κεντρικό συμπέρασμα στις συζητήσεις ηταν οτι δεν μπορούσε να βγει πέρα το οικονομικό προγραμμα της ελληνικης εθνικής διαχείρισης. 

Οριακή ηταν η στιγμη που ανέλαβε την οικονομική διαχείριση ο Γ.  Αλογοσκουφης, που εχαρακτηριζετο ως μαθηματικός και τελείως μακράν της πραγματικής οικονομίας, αυτο ηρθε να επιβεβΙωθει οταν αργότερα συνέγραψε ενα σχετικό βιβλίο το οποίο ενώ υποσχόταν μια πολιτικη ερμηνεία των οικονομικών προβλημάτων που ακολούθησαν ουσιαστικά ποτελεσε ενα μαθηματικό σχεδιασμό απευθυνόμενο στους οικονομολόγους των μοντέλων που συνήθως αγνοούν την αληθή λειτουργία της αγοράς διότι δεν υποχρεώθηκαν ποτέ να επιβιώσουν ικανοποιώντας ανθρώπους που δεν υποληπτονται. Αυτο ειναι κατι που θα άξιζε να αναλύσουμε λίγο περισσότερο.

Ενας ελεύθερος επαγγελματίας ειναι υποχρεωμένος να ακούσει τον πελάτη του οποιος και αν ειναι ανεξάρτητα του μορφωτικού και του οκονομικου του επιπέδου. Ο ακαδημαϊκός δάσκαλος εχει συνηθίσει σε ενα πλαστό ακροατήριο. Συνήθως τελευταία φορα που ο ακαδημαϊκός δάσκαλος εχει επαφή με τη. Κοινωνία ειναι στο στρατό. Ειναι η τελευταια του ευκαιρια να γνωρίσει την αληθινή κοινωνική δαστρωματωση. Τα τελευταια χρονια με την δυνατότητα εξαγοράς της θητείας, αυτή η τελευταια ευκαιρία, εχει χαθεί κι αυτή ετσι λοιπόν ενα υπουργος οικονομικών καλείται να ρυθμίσει την αγορά με βάσει τα οικονομικά μοντέλα που εχει συνήθως εφαρμόσει και μονο μεσα απο ελκυστικά συνέδρια τα εχει τεστάρει σε ακαδημαϊκά ακροατήρια.    ......θα συνεχίσω μετα τις εκλογες.


--
Sent from Gmail Mobile

Δεν υπάρχουν σχόλια: