Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Υπουργικές ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


....Οι παλαιότεροι υπάλληλοι είχαν αναπτύξει μια λογική ελαστικότητα προς τον παραλογισμό της πολυνομίας. Οι υπόλοιποι ψήφισαν εμάς «τους άλλους» για να εκσυγχρονίσουμε και να απλοποιήσουμε τους κανόνες

Βλ. ...Η ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΔΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ


Οταν ένας υπουργος παγιδεύεται στους "δικούς" του νόμους τότε πρέπει να κατανοήσει επειγόντως ότι οι συνεργάτες του τον αδίκησαν και η νομοθεσία χρειάζεται απλοποίηση.

1. Κατάργηση της ενιαίας έννοιας "ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ". (Βαθμιδωτή εφαρμογή ποσότητας Δικαιολογητικών ανάλογα με τη σημασία και το μέγεθος του έργου).

2.Θεσπιση έννοιας ενημερωνόμενου φακέλλου μελετών εφαρμογής στην Πολεοδομία. (Τελική αληθής εικόνα οικοδομής στο αρχείο οικοδομών του Κράτους)

3. Κατάργηση της διαφοροποίησης των χώρων εντός ΙΔΕΑΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ.

4. Τό κράτος μέσω του ΙΔΕΑΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ εξασφαλίζει την 'ελλογη κατάληψη χώρου έναντι του Κοινωνικού συνόλου και των υποδομών που οφείλει να εξασφαλίζει.

5. Εντός του Ιδεατού στερεού οι μελετητές της οικοδομής εξασφαλίζουν την εφαρμογή των κανόνισμών (κτιριοδομικού -πυροπροστασίας κλπ) σύμφωνα με τη σειρά εκτέλεσης των εργασιών.

6. Τέλος το ΤΕΕ επιλαμβάνεται γιά το βαθμό συμμετοχής της κάθε ειδικότητας στην Οικοδομή βάσει εμπειρίας προσόντων και λοιπών παραγόντων που εξ ορισμού θα έπρεπε να έχει ήδη επιληφθεί.

7.Πιστοποίηση προγράμματος (-ων) στατικών Υπολογισμών με συνεχή διεθνή ερευνητική προσπάθεια. (ΤΕΕ + ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ+ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ +ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥ +ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΠΕΤΟΥ)

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ τα νομικιστικά νομιμοποιητικά μορφώματα που έρχονται...δεν πιστεύω πως προσφέρουν κανένα ιδιαίτερο όφελος στον κλάδο (DESIGN AND BUILD), ούτε βέβαια πολιτικό όφελος στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: