Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ:

«Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, παράταξη που ιδρύθηκε το Μάιο του 2005, αναδείχτηκε σε 3η δύναμη στον πανελλήνιο χώρο των αρχιτεκτόνων.

Συναισθανόμενοι την ευθύνη από αυτή την εκλογή θα εργασθούμε για να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε στα ιδρυτικά μας κείμενα και να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που προκύπτουν στην επαγγελματική μας καθημερινότητα.»

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ:

Στο σχεδιασμό πολιτικής για την Αρχιτεκτονική και το περιβάλλον. Οι κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές παράμετροι της αρχιτεκτονικής δημιουργίας είναι πολύ σημαντικές για να συνεχίσουν να παραμένουν εν υπνώσει. Δεν εκχωρούμε πλέον το δικαίωμα σε κανέναν να αντιποιείται κακέκτυπα την δημιουργικότητα των αρχιτεκτόνων.

Στο προστατευόμενο περιβάλλον. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε πολίτη να απολαμβάνει τα αγαθά του φυσικού και του καλοσχεδιασμένου ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Η προστασία της κοινωνικής συνοχής, η διατήρηση και ανάδειξη μνημείων και συνόλων, καθώς και το δικαίωμα στο παρόν να εκφράζεται είναι επαγγελματική ευθύνη κατ’ εξοχήν των αρχιτεκτόνων σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Τέλος, εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του ρόλου των αρχιτεκτόνων, σαν κατ’ εξοχήν αρμόδιου κλάδου, να σχεδιάζει και να υλοποιεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία τη λύση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: