Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Επικαιρότητας Μνημόνιο.

Αγαπητοί αναγνώστες, ψηφίστε με!!!! ....αλλα και αν δεν με ψηφίσετε μην είστε σίγουροι οτι θα κάτσω να σκάσω....

Η Ελλάδα ανεπτυσσε παντα την γνώση τη φιλοσοφία με τον διάλογο στην αγορά, δηλαδη οτι ξέρουμε σημερα ως καφενείο η επι το χαριεςτερον καφετέρια. Εκει στα πλαίσια ενός διανοητικού συναγωνισμού οι παρέες κατέληγαν στο συμπέρασμα "το πόρισμα" αρα εγνωριζαν τελικα τι θα συμβεί ακολουθώντας και αναπτύσσοντας διανοητικές μεθόδους που οδηγούσαν στη βέλτιστη κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτή λύση.

Αν δεν τα λέω πολυ μπερδεμένα θα τα συγκεκριμενοποίηςω με ενα σύντομο παράδειγμα. Προ ετών στις καφετέριες των βορείων προαστίων αναπτύχθηκε μια συντροφιά επιστημόνων που ποτέ δεν ταυτίστηκε με τις εσφαλμένες πολιτικές επιλογές που οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδυνατούσαν να αποφύγουν. Το κεντρικό συμπέρασμα στις συζητήσεις ηταν οτι δεν μπορούσε να βγει πέρα το οικονομικό προγραμμα της ελληνικης εθνικής διαχείρισης. 

Οριακή ηταν η στιγμη που ανέλαβε την οικονομική διαχείριση ο Γ.  Αλογοσκουφης, που εχαρακτηριζετο ως μαθηματικός και τελείως μακράν της πραγματικής οικονομίας, αυτο ηρθε να επιβεβΙωθει οταν αργότερα συνέγραψε ενα σχετικό βιβλίο το οποίο ενώ υποσχόταν μια πολιτικη ερμηνεία των οικονομικών προβλημάτων που ακολούθησαν ουσιαστικά ποτελεσε ενα μαθηματικό σχεδιασμό απευθυνόμενο στους οικονομολόγους των μοντέλων που συνήθως αγνοούν την αληθή λειτουργία της αγοράς διότι δεν υποχρεώθηκαν ποτέ να επιβιώσουν ικανοποιώντας ανθρώπους που δεν υποληπτονται. Αυτο ειναι κατι που θα άξιζε να αναλύσουμε λίγο περισσότερο.

Ενας ελεύθερος επαγγελματίας ειναι υποχρεωμένος να ακούσει τον πελάτη του οποιος και αν ειναι ανεξάρτητα του μορφωτικού και του οκονομικου του επιπέδου. Ο ακαδημαϊκός δάσκαλος εχει συνηθίσει σε ενα πλαστό ακροατήριο. Συνήθως τελευταία φορα που ο ακαδημαϊκός δάσκαλος εχει επαφή με τη. Κοινωνία ειναι στο στρατό. Ειναι η τελευταια του ευκαιρια να γνωρίσει την αληθινή κοινωνική δαστρωματωση. Τα τελευταια χρονια με την δυνατότητα εξαγοράς της θητείας, αυτή η τελευταια ευκαιρία, εχει χαθεί κι αυτή ετσι λοιπόν ενα υπουργος οικονομικών καλείται να ρυθμίσει την αγορά με βάσει τα οικονομικά μοντέλα που εχει συνήθως εφαρμόσει και μονο μεσα απο ελκυστικά συνέδρια τα εχει τεστάρει σε ακαδημαϊκά ακροατήρια.    ......θα συνεχίσω μετα τις εκλογες.


--
Sent from Gmail Mobile

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Απαραίτητο Συστατικό της καθε εκλογικής διαδικασίας.

Η λάσπη.
Τρία ειναι τα κυρια χαρακτηριστικά της πολιτικης λάσπης. 

Στην πολιτικη ως υποψήφιο θα σε κατηγορήσουν για υποψήφιο κλέφτη. αν δεν μπορει να στηριχθεί με καμμιας μορφής ενδείξεις, τοτε ακολουθεί η ενασχόληση με τη σεξουαλικότητα, θα πουν είτε οτι απάτας τη γυναικα σου με κάποια αλλη, είτε οτι εισαι μη αποδεκτής σεξουαλικης συμπεριφοράς στα γεράματα και τέλος ειναι πιθανόν να σε βγάλουν και οινοφλυγα, δηλαδη μπεκρή.


Όλα τα παραπάνω ειναι αναμενομενα αρκεί να συνοδεύονται με το ονομα του υποψήφιου καθαρά και δυνατά. Θα σας το πω και στο πρωτοτυπο:

... το απόλυτο σλόγκαν όλων των ειδικών την προώθηση μιας δουλειάς: «δε με νοιάζει τι λες για μένα, αρκεί να προφέρεις το όνομα μου σωστά».


--
Sent from Gmail Mobile

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ανοιχτοί Ορίζοντες Διονύσου

http://anoixtoiorizontesdionysos.blogspot.gr/

ανα ΖΗΤΩ ΨΗΦΟ.......στον δήμο ΔΙΟΝΥΣΟΥ,


Συμμετέχω με μεγαλο ενδιαφέρον στο συνδιασμό ενός νέου ανθρώπου.(Διονύση ΖΑΜΑΝΗ). Ουδείς εχει προκύψει απο παρθενογέννεση στην πολιτική. Ο Διονύσης μου έκανε καλή εντύπωση ως μιά προσωπικότητα που σεβεται την γνωση του άλλου και ειναι επίμονος. Ελπιζω να αποδειχθεί και αποτελεσματικός. Η σύνθεση του συμβουλίου του, θα ειναι ο βασικός παράγοντας μιάς πιθανής μελλοντικής επιτυχίας, αλλά η τεχνη του διοικειν ετερόκλητους υπερφίαλους και εν πολλοις οχι σημαντικούς ανθώπους που συνθέτουν ενα συμβούλιο, ανήκει αποκλειστικά στην ηγεσία. Οι συνεργάτες σου μπορέι να σε απογειώσουν και την ίδια στιγμή να σε καταστρέψουν. 

Κάθε εκλογή συνεπαγεται την αγωνία να πείσεις ανθρώπους να σε ψηφίσουν, πειθοντας τους με επιχειρήματα που αυτοί θελουν να ακούσουν και όχι το επιστημονικά πολιτικά ηθικα και δεοντολογικά σωστο. Υπάρχουν ψηφοφόροι που έχουν κριτήριο να ψηφίζουν χρήσιμους και αξιολογους για να τους ταπεινώσουν στη συνέχεια και να τους αποδείξουν οτι απέτυχαν. Ειναι η νοοτροπία της ερωμένης που θέλει τον εραστη παντα ανίκανο να ικανοποιήσει πλήρως τις αχόρταγες απαιτήσεις της.   

Αυτά πρός το παρόν....


Sent from my iPad

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ για την ανάπτυξη

Σε διαφορα επίπεδα της διοίκησης πολλοί συνεδεσαν την ιςόβια ύποπτη απραξία, με την εξ ιςου υποπτη προστασία του περιβαλλοντος. Βεβαιως έζησαν απ αυτο,αρνούμενοι την αληθινή οικονομία, βολευοντουςαν με τους μισθούς και τα δωράκια στα ΚΑΤ εξαιρέσιν έργα των ημετερων. Καλον θα ήτο να μείνουν σπιτι τους και να σιωπησουν. Η Ελλάδα πρεπει να μπει σε κοινη λογική και τροχιά. Ακόμα και ο Τσιπρας το εχει κατανοήσει και το προωθεί ως μονη λύση.

Η νομοθεσία πλαίσιο ειναι διαφορετική απο την νομοθεσία καπέλο. Υπαρχει θεμα να προσδιορισθεί η διαφορα. Η πρωτη (πλαίσιο) υπηρετεί την ανάπτυξη και αναδεικνύει τον υγιή ανταγωνισμό και τις σωστές επιστημονικές μελέτες. Η νομοθεσία καπέλο ειναι η γνωστη κουτοπονηριά ρυθμιστική προσέγγιση της αρπαχτής. Πρεπει να ειμαστε ξεκάθαροι με ποιον ειμαστε. Οι λυμεώνες του δημοσιου χρήματος συνέταιροι ενός χρεοκοπημένου πλούτο κρατικού συστήματος πρεπει να πανε κι αυτοί σπιτι τους. Εν ανάγκη θα στηριχθεί οποιος τους στείλει σπιτι τους.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.......Ανοιχτοι Ορίζοντες

Ξανακάνω το "λαθος" της συμμετοχής.....εκτίθεμαι στον συνδιασμο για την τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Διονύσου. Εκει υπαρχουν τα Λατομεία, το Τατοι, οι περιουσίες της Εθνικής Τράπεζας, θέματα που χρονια τωρα λιμνάζουν .....με περι φερόμενους Λεοντες. 

Επίσης υπαρχει και η μια καθημερινότητα αποκλειστικής αρμοδιότητας της σπουδης του αρχιτέκτονα. Οποιος εχει γνωστούς στο Διονυσο Μπάλα Ροδοπολη Άνοιξη, Σταματά, Κρυονέρι, Δροσιά Αγ. Στέφανο ας τους ειδοποιήσει είτε να με ψηφίσουν είτε να μη με ψηφίσουν. Ως γνωστόν είμαι ξεροκέφαλος και όση δημοκρατια κι αν υιοθετηθει στις διαδικασίες οι αντιπάλοι θα θεωρούν την δημιουργικότητα και την αποφαςιςτικοτητα αυταρχισμό. Ειχα πει και παλιότερα η Δημοκρατική δημιουργία ειναι μια διαδοχική σειρά αποφάσεων που πρέπει να στεγάζονται κάτω απο γνώσεις και οχι κάτω απο γνώμες δηλαδη ...συχνά ανοησίες.