Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Thought for the Week: 

You cannot plough a field by turning it over in your mind

Είναι αδύνατο να οργώσεις ένα χωράφι με το να το κλωθογυρίζεις  στο μυαλό σου

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. σε ΣΩΜΑ

Η συνεδρίαση στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε. Ο έντονος παραγωγικός σκεπτικισμός από όλες τις πλευρές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνάντησης. Πραγματοποιήθηκαν ψηφοφορίες και ξεκίνησε η καταστατικά προβλεπόμενη διαδικασία του σχηματισμού προεδρείου.
Αν δεν είχε μεσολαβήσει το "καλοκαίρι" και η σχετικά μακρά περίοδος ζυμώσεων, η χθεσινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί -σαν εναρκτήρια- απολύτως επιτυχής. Η πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς να απουσιάζει σε επίπεδο αρχών, τέθηκε σε ενδιαφέρουσα διάσταση και κατεύθυνση.
Στη συνεδρίαση τέθηκαν οι βάσεις για να ισορροπήσουν ποικίλες συνιστώσες. Ο Σύλλογος αρχιτεκτόνων δεν παράβλεψε ποτέ τις κοινωνικές και πολιτικές βάσεις ύπαρξης ασκησης και εξέλιξης της αρχιτεκτονικής. Ταυτόχρονα όμως, στις παραγωγικές περιόδους του, δεν τις χρησιμοποίησε σαν άλλοθι ουτοπικής δράσης, διαιωνίζοντας τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα που απαιτούν λύση και διευθέτηση.


Επόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 17:00.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Μιά ξεχασμένη διάσταση !!


Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος!




Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΛΑΝΑ του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ



Η ΨΗΣΤΑΡΙΑ.. ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ.. ΟΙ ΚΑΣΣΕΛΕΣ..με σαρδέλλες, ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.. ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ..παντός καιρού, ΤΟ ΚΟΤΤΕΡΟ και μετά το ΓΑΛΑΖΙΟ.
ΕΡΑΤΕΙΝΗ.....στη γιορτή της σαρδέλλας.
"Θυμήθηκα τις ζωγραφιές με τα νεοκλασσικά σπίτια. Ο φαντάρος μπροστά. Στο επόμενο πρώτο πλάνο, το παράθυρο με ανοικτές τις κουρτίνες. Πίσω από το παράθυρο το μελαχρινό υποδοχείο του αγοραίου πόθου. Στη συνέχεια η μπαλκονόπορτα πρός την πίσω αυλή. Ενδιάμεσα η ντουλάπα με τον οβαλ καθρέφτη, να δείχνει την μέσα όψη της πρόσοψης. Η ελληνικότητα στο φώς. Αλλοι με ποιήματα, άλλοι με πεζα και άλλοι με ζωγραφιές ,προσπάθησαν να τη διδάξουν στους αμύητους. Είναι ενστικτο και όχι γνώση το να .συλλογάσαι ελέυθερα δημιουργικά και ποιητικά δηλαδή νασαι αρχιτεκτονας."

ONE STEP AT A TIME.

Η συνεδρίαση της Τρίτης (και ο μήνας ...είχε 9 !) δεν καρποφόρησε. Δεν συγκροτήθηκε προεδρείο γιά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Οι συννενοήσεις και μή (συνεννοήσεις) συνεχίζονται μέχρι την επόμενη τρίτη .. τετάρτη ...πέμπτη.... Κύριος οίδε.
Στην εποχή των "βοηθημάτων" προτείνεται .....νόμιμο και εγκεκριμμένο βιβλίο - βοήθημα.

Βιβλιογραφία
Oliver David, "How to negotiate effectively", Konan Page 2003
Κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από τις ειδικές εκδόσεις Ελευθερουδάκη γιά την εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο
Υ/Γ(1): Οι εκλογές του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Μαρτίου.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ... στον καιρόν!!

Η χθεσινή συνεδρίαση δεν καρποφόρησε. (Απέβη άκαρπος ).
Οι συννενοήσεις και μή (συνεννοήσεις) συνεχίζονται μέχρι την επόμενη τρίτη.
Εν τω μεταξύ... Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην.
(Είναι προτιμότερο να σιωπάς,παρά να ομιλείς άσκοπα). -Φιλωνίδης